Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A tavasz érkezésével kezdődhet a bogrács szezon

Különös életérzés a bográcsban főzni a kerti tűzrakó helyen. Boldogok vagyunk, ha a természetben tölthetjük a hétvégét, még akkor is, ha nem mozdulunk ki otthonról. Persze a lakótelepen lakóknak is lehetőségük van a kijelölt helyen tüzet rakni és akár a közeli parkban is megfőzhetik a kedvencüket, akár öntöttvas bográcsban, vagy zománcozott bográcsban.

A tűzrakó hely kialakításától függően szükségünk lehet egy bogrács állványra is, ha nincsen kialakítva függesztő kampó. Kerti tűzrakónál célszerű saját magunknak kiépíteni az akasztót, de ha bérelt, vagy közösségi helyen főzünk, akkor számítani lehet arra, hogy nincsen ilyen. A grillezéshez elegendő a faszén is, de bográcsban főzéshez készülni kell száraz tüzifával, amely akár az erdőben is összeszedhető a lehullott száraz ágakból. Alap felszerelés még a kisbalta, célszerű egy farönköt is keresni az aprításhoz, de alapjában ennyivel már tökéletesen tudunk tüzet táplálni.

A bogrács méretek fontosak, attól függően mit főzünk és hányan akarunk belőle fogyasztani. A legkisebb méretű bogrács, inkább a tálalást segíti, mert nincs jobb , mint egy halászlé tálaló bográcsban. az üstben főzni már egy fokkal nagyobb kihívás és csak nagy létszám esetén kerül rá sor, ez esetben figyeljünk a zománcozott füstcső méretekre, elvezetésére és a csőrózsa méretekre. Aki a konyhában elboldogul, annak egy kerti bográcsozás sem okoz problémát. A kerámia bogrács kicsit kényesebb és törékenyebb, mint a zománcos bogrács, de a parázsra közvetlenül is tehetjük, csak arra kell figyelni, hogy ne boruljon fel.

Szintén fontos az étel alapanyag előkészítése, ehhez kell pár konyhai eszköz és nem árt egy jobb asztal, amelyen elférünk és utána akár meg is teríthetünk a társaságnak. A főzés nem biztos hogy a megfelelő felkészültségtől lesz sikeres, de megkönnyítheti a munkánkat, mert nincs annál rosszabb, amikor egy egyszerű kés, vagy fakanál hiányzik, amit valamilyen leleményességgel kell orvosolni, persze vagy sikerül, vagy nem. A slambuc tűzhelyen való forgatása kis ügyességet kíván, hiszen minden más eszközzel összetörnek a benne párolódó tésztalapok, ami nem tesz jót a kész étel kinézetének.

Amikor a ételünk elkészült jöhet a boldog élvezet az evés, amelyet a legjobb egy jó társaságban élvezni, jókat beszélgetni és kis időre az okos kütyüket is elfeledhetjük.

Mindehhez az életérzéshez a megfelelő eszközöket a konyhaműhely webáruházból is könnyen beszerezhetők még időben.

Kellemes pihenést és jó étvágyat!