BLOG
Egérfogók, patkányfogók, állatcsapdák
A kártevő állatokkal való folyamatos küzdelem hosszú ideje keseríti meg a mindennapjainkat. Sokunknak okoztak már bosszúságot a rágcsálók, menyétfélék, kóbor macskák.
Bogrács vagy üst?
Bográcsot vagy üstöt szeretnénk vásárolni? Az alapvető különbséget a két edény között a méretükben és a „fülük” kialakításában kell keresni. A bográcsok jellemzően középen egy füllel vannak ellátva, míg az üstökön két hegesztett fület találunk.
A vas bogrács
A zománcozott gulyásbogrács
Zománcozott gulyásbográcsaink 1 mm vastagságú acéllemezből készülnek ponthegesztett füllel, 4 litertől 30 literes űrtartalomig. A zománcozott bogrács előnyének lehet tekinteni a zománc jó hővezető képességét és a bogrács könnyű tisztán tarthatóságát.
A kerti tűzrakó bográcsgulyása
Ha már megérkezett a konyhaműhely oldalon rendelt bográcsunk, akkor nekiállhatunk egy jó kis magyar sajátos autentikus gulyásnak.
Az alföldi és a szegedi gulyás hasonló, csak a szegediben van csipetke is. Lehet még kolozsvári változat, amelybe édeskáposzta is kerülhet, de mindegyikben a jó minőségű hús elengedhetetlen. Amennyiben másféle húsból készítünk, akkor jó figyelni, hogy többféle alapanyag legyen és ne csak egy része. A fiatal állatok húsa igaz hamarabb elkészül, de nem ad olyan karakteres ízt a gulyásnak.
Paella készítése
Rozsdamentes bográcsok
Bizonytalan tűz, vagy inkább gázégők bográcshoz?
Mi is az a bogrács?
A bogrács egy fémből készült szabad tűzi főzőalkalmatosság melynek elterjedésében nagy szerepet játszottak a lovas törzsek, a Kárpát-medencébe például a honfoglaló magyarokkal került.