Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

2021. 03. 11. 09:09:41
A konyhai szakértők szerint az egyik legjobb választás a bográcsok között, a rozsdamentes bogrács. Sok szempontot figyelembe véve a rozsdamentes bográcsok a legjobbak a nagyhőhatású és egyenletes főzéshez.
2021. 02. 25. 22:20:35
Örök szabály, ha van választék, akkor nem kell kompromisszumot kötni. A bográcsételeknél rettentően fontos a hőmérséklet, a tűz magassága, ereje, egyszóval a tűz mérete. A konyhai főzéssel szemben, a bográcsozásnál nincs lehetőség utólag javítani, ha túl nagy lett a tűz. Ezért célszerű a gázégők közül választani, ha már bográcshoz készülődünk. Jó, ha tudjuk, hogy például a halászléfőzéséhez nagyon nagy tűz kell, hogy a lé lobogva és folyamatosan forrjon, így a hal nem fog szétesni
2021. 02. 25. 22:07:37
A zománcozott bogrács, ha felfelé szélesedő, akkor az úgynevezett egytálételek készítésére használjuk, szokták alföldi bográcsnak is nevezni. A felfelé szűkülő zománcozott bogrács az úgynevezett bajai bogrács, ezt inkább a leveses ételekhez, például a halászléhez ajánljuk. A zománcozott bográcsot könnyű használni és a megfelelő állványt használva forgatható és könnyen leemelhető a tűzről is.
2021. 01. 29. 15:24:25

Amikor a konyhai főzés-sütés-forgolódásról van szó, gyakran a fülünkbe csenghet a néhai dalocska: főzőcskézni, ha az asszony nem tud, az egy nagy hiba. Mely aztán sok lány, nő szemében az asszonyoktól elvárt „posztulátumok” listájának gazdagítását jelentette, a legkülönfélébb érzések, benyomások és vélemények társaságában. Mindennek ellenére azonban elmondhatjuk, hogy a főzés nem tekinthető nemfüggő tevékenységnek, hiszen sokak esetében valóságos szertartásokkal teletűzdelt mágiának, és nem kevés esetben az egyik legkellemesebb stresszoldó terápiának bizonyul egy fárasztó nap, vagy egy kihívásokkal teljes hét lezárását követően.

2021. 01. 29. 15:17:58
A főzés a mindennapjaink részét képezi, függetlenül attól, hogy mi magunk készítjük el az asztalra kerülő étkeket, avagy elkészítik azokat számunkra, melyért a szakácsok, séfek, az otthon főzőhelyiségében szorgoskodók elismerést, megbecsülést érdemelnek világszerte. A konyhai eszközök birodalmában forgolódók a lassan betéve tudott recepteket szinte varázsszavakként mormolják a sercegő, sistergő, gőzölgő, fortyogó étkek fölött. Ezek az eszközök a konyha esszenciális elemei, mintegy varázseszközei, melyek nélkül az ételek csak bajosan, avagy sehogyan sem kerülnének terítékre.