Réz bogrács
Mitől jó a rézből készült bogrács? A rézről tudni kell, hogy tökéletesen tartja a hőt, és egyenletesen osztja el azt. Ezáltal nem ég benne oda az étel, hanem egyenletesen fő. Így megállapíthatjuk, hogy a hétvégi kerti főzés egyik elengedhetetlen tartozéka a rézből készült főzőedény, valamint a hozzá tartozó állvány is! Kitűnő választás lehet például az állítható, forgatható állvány, amelyről könnyedén leemelhetjük a tűzről az elkészült ételeket! Vásárold meg tőlünk az főzéshez szükséges edényt, és élvezd a szabadtűzön készített ételek ízét.
A szabadtéri főzőprogramok elengedhetetlen kelléke a bogrács. Sokan nem tudják, miért jó a réz bogrács, pedig hővezető képessége felülmúlhatatlan. Az öntöttvas és a réz bogrács ár különböző, ezért fontos tisztában lennünk a vörösréz bogrács előnyeivel. A rézötvözettel bevont bogrács, avagy rézfazék segít abban, hogy elkerüljük az étel leégését, mert nagyszerűen elosztja a hőt. Tartósan ellenáll a korrozív közegnek és az elszíneződés sem jellemző, főleg, ha vigyázunk rá. A rézbogrács használat után tényleg minimális gondozást igényel: miután elmostuk töröljük szárazra. Lehetőleg ne tároljunk benne hosszú ideig savas ételt az állagmegóvás érdekében.
A XV. századtól kedvelt bogrács anyaga a réz, bár már korábban is készült, mivel a bogrács szó eredete is "rézüstöt" jelent. Az autentikus középkori konyhák ízvilágát teremtheti meg a rézből készült bográcsban készült ételekkel. Itt válogathat a tálaló bográcstól kezdve a nagyobb, akár üst méretekig.