A rozsdamentes bográcsok egyenletesen vezetik a meleget, és nagyon strapabírók. A különböző bográcsok közül a legmutatósabbak a rozsdamentes bográcsok. Óriási előnyük, hogy ellentétben a vasból készült bográcsokkal, ezek az edények nem rozsdásodnak. Könnyen kezelhetők és a tapasztalatok szerint a rozsdamentes bográcsok igazán hosszú távú befektetésnek bizonyulnak.
Milyen formájú bográcsot válasszunk?
A rozsdamentes bográcsok formavilágában is két elterjedt típust említhetünk. A bajait és az alföldi rozsdamentes bográcsot. Az előbbi bogrács formájára jellemző, hogy alul szélesebb, felül szűkebb. Ezzel a kialakítással az étel hosszabb ideig tud magasabb hőfokon főni úgy, hogy mindeközben nem veszít túl sokat a levéből. Gyakran emlegetik halfőző bográcsként, vagy bajai bográcsként. Amennyiben nem szeretnénk nagy tűzzel, nagy lánggal főzni, akkor a felfelé szűkülő oldala és a lapos alsórésze miatt inkább ezt a típust kedvelik a nagy bográcsosok, ugyanis kevesebb lánggal is ugyanolyan eredményes lehet a főzés.
Az alföldi bográcsok formája pont ellentétes a bajaival, hiszen alul keskenyebb és felül szélesebb. Nagyszerűek a gulyások, pörköltek, vagy épp a lecsó, slambuc, paprikás krumpli elkészítéséhez.
Milyen kellékeket szerezzen még be a rozsdamentes bográcsokhoz?
A jó bográcsállvány és a bográcsfedő még elengedhetetlen szabadtéri sütés-főzéshez!