Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rozsdamentes bográcsok

Rozsdamentes bográcsok
A konyhai szakértők szerint az egyik legjobb választás a bográcsok között, a rozsdamentes bogrács. Sok szempontot figyelembe véve a rozsdamentes bográcsok a legjobbak a nagyhőhatású és egyenletes főzéshez.

A rozsdamentes bográcsok egyenletesen vezetik a meleget, és nagyon strapabírók. A különböző bográcsok közül a legmutatósabbak a rozsdamentes bográcsok. Óriási előnyük, hogy ellentétben a vasból készült bográcsokkal, ezek az edények nem rozsdásodnak. Könnyen kezelhetők és a tapasztalatok szerint a rozsdamentes bográcsok igazán hosszú távú befektetésnek bizonyulnak.

Milyen formájú bográcsot válasszunk?

A rozsdamentes bográcsok formavilágában is két elterjedt típust említhetünk. A bajait és az alföldi rozsdamentes bográcsot. Az előbbi bogrács formájára jellemző, hogy alul szélesebb, felül szűkebb. Ezzel a kialakítással az étel hosszabb ideig tud magasabb hőfokon főni úgy, hogy mindeközben nem veszít túl sokat a levéből. Gyakran emlegetik halfőző bográcsként, vagy bajai bográcsként. Amennyiben nem szeretnénk nagy tűzzel, nagy lánggal főzni, akkor a felfelé szűkülő oldala és a lapos alsórésze miatt inkább ezt a típust kedvelik a nagy bográcsosok, ugyanis kevesebb lánggal is ugyanolyan eredményes lehet a főzés.

Az alföldi bográcsok formája pont ellentétes a bajaival, hiszen alul keskenyebb és felül szélesebb. Nagyszerűek a gulyások, pörköltek, vagy épp a lecsó, slambuc, paprikás krumpli elkészítéséhez.

Milyen kellékeket szerezzen még be a rozsdamentes bográcsokhoz?

A jó bográcsállvány és a bográcsfedő még elengedhetetlen szabadtéri sütés-főzéshez!