Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bizonytalan tűz, vagy inkább gázégők bográcshoz?

Örök szabály, ha van választék, akkor nem kell kompromisszumot kötni. A bográcsételeknél rettentően fontos a hőmérséklet, a tűz magassága, ereje, egyszóval a tűz mérete. A konyhai főzéssel szemben, a bográcsozásnál nincs lehetőség utólag javítani, ha túl nagy lett a tűz. Ezért célszerű a gázégők közül választani, ha már bográcshoz készülődünk. Jó, ha tudjuk, hogy például a halászléfőzéséhez nagyon nagy tűz kell, hogy a lé lobogva és folyamatosan forrjon, így a hal nem fog szétesni

Gázégők bográcshoz - Hogyan érhető el az egyenletes hőhatás?

A bográcsozás felhőtlen szórakozás, a társasági főzés legjobbjai is tudják, hogy az ilyen eseményeknél, nincs lehetőség előfőzni, minden élesben megy. A gázégővel viszont iránytani tudjuk a tűz erejét. Fontos, hogy a láng ne érjen hozzá a bográcsunkhoz, valamint szélesebb se legyen, mert a beltartalom odaég ebben az esetben. A legjobb az egyenletes tűz, amit a gázégők használatakor szabályozhatunk. Aranyszabály, hogy a magasra emelt, illetve akasztott edényben hosszabb ideig főzünk, míg a leengedett bográcsban, a tűzhöz közel, akkor is odaéghet az ételünk, ha folyamatosan kevergetjük.

Hosszadalmas, vagy időzített?

A bográcsban főzést nem lehet siettetni. Éppen ezért az időfaktor nagyon meghatározó, ha kezdők vagyunk, ha gyakorlottak, akkor is az a legfontosabb, hogy milyen tűzön, mennyi ideig tart egyenletesre főzni a hozzávalókat. A gázégők bográcshoz pont ebben segítenek. Nyugodtan beletehetjük a hozzávalókat és szinte kiszámíthatóan, időzítve tudjuk tálalni a tökéletesre megfőzött alkotóelemekkel elkészült ételünket.  Nehézségek nélkül is bográcsozhatunk, hiszen  bográcsozás nem pusztán főzés, hanem egy igazi gasztronómiai, és társasági esemény is.