Leírás
10 literes űrtartalmú, vastag falú szegecselt fülű vas bogrács. A bogrács 1,5 mm vastag acéllemezből készült magyar termék. Szegecselt fülének köszönhetően slambuc készítéséhez - a forgatáshoz - kiválóan alkalmas.
A vas bográcsokat gyártás után vékony olajréteggel kezelik megóvva felületüket az esetleges korróziótól. Első főzés előtt ezt a réteget mindenképpen távolítsuk el bográcsunkról, amit különböző műveletekkel tehetünk meg. Először is meleg mosószeres vízzel mossuk meg bográcsunkat majd választhatunk a bogrács kiégetése vagy kifőzése között. A kiégetés gyakorlottabb szakácsot igényel, de az interneten erre a folyamatra is találhatunk segédanyagot. A kifőzés annyiból áll, hogy bográcsunkat miután megmostuk felöntjük vízzel alágyújtunk és elkezdjük azt forralni. A művelet pár percnél több időt nem vesz igénybe.
Magyar termék!